виписки стосовно звичаїв та традиції народу в романі Айвенго
Ответ
3 (3 оценки)
4
maximiukkira 2 года назад
Светило науки - 8 ответов - 0 раз оказано помощи

Відображення в романі В. Скотта "Айвенго" життя середньовічної Англії

І. Інтерес В. Скотта до історичного минулого своєї батьківщини. (Англійський письменник Вальтер Скотт (1771 —1832) ще в дитячі роки виявив інтерес до історії своєї батьківщини, народних балад, сімейних легенд. Пізніше детально вивчав історію Шотландії, Англії, інших країн Європи. Цікавився фольклором, архітектурою. Славу В. Скотту як письменнику здобули історичні романи. За своє життя В. Скотт написав тридцять історичних романів.)

ІІ. Історична основа роману "Айвенго". (Дія роману відбувається в середньовічній Англії 1194 року, коли до Англії після тривалої відсутності повертається Річард І, якого називали Левовим Серцем. Король Річард веде боротьбу з братом Джоном, який намагається захопити ападу, а також із норманськими баронами, що хотіли зберегти свою незалежність від короля. Політичний конфлікт ускладнюється національним протистоянням: корінне населення — сакси не можуть змиритися з володарюванням норманів в їхній країні. В романі також представлені низи суспільства — доведені до розорення селяни перетворилися на розбійників, які ведуть боротьбу з гнобителями.)

ІІІ. Дійові особи твору. (У романі подані образи як реальних історичних осіб (Річард Левове Серце, принц Джон), так і вигаданих героїв (лицар Айвенго, леді Ровена, Ребека, Седрик Ротервудський та інші.)

ІV. Образ короля Річарда І. (Король Річард — справжній лицар: сміливий, мужній, відчайдушний, чесний. Виступає не тільки як захисник інтересів баронів — норманів, а й корінного населення Англії — саксів, інтересів простого народу Англії. Він вміє чудово спілкуватися як із вищим світом, так і з простим народом. Проте, слава мужнього воїна була для нього дорожче за славу мудрого правителя.)

Остались вопросы?